De gegevens van familie 4 gaan 10 generaties terug tot circa 1721 te Poperinge alwaar ene Jean Baptiste Deceulenaere geboren werd. Zijn nazaten verspreidden zich voornamelijk over het gebied tegen of net over de Franse grens.

Uit het onderzoek naar de naam 'Ceulenaere' heb ik vernomen dat deze naam hoogstwaarschijnlijk zijn oorsprong vindt in een persoon die 'afkomst was van Keulen' en 'Ceulenaer' genoemd werd'. Het is dus best mogelijk dat er meerdere personen 'Ceulenaer' genoemd werden zonder dat zij familie van elkaar waren.

Voor wat betreft familie 4 denk ik dat deze tak hoogstwaarschijnlijk geen familiebanden heeft met de ander taken. Zeker ben ik natuurlijk niet. Ik hoop ooit het tegendeel te kunnen bewijzen en met deze familie aansluiten te vinden met de andere familietakken.

Om een ingewikkelde structuur van 10 verschillende generaties in een tijdsbestek van ruim 400 jaar eenvoudig uit te leggen gebruik ik graag een aanspreekbaar model. Daarvoor hoefde ik niet ver te zoeken. Het woord 'stamboom' bracht mij op het idee dat de natuur een mooi voorbeeld heeft gegeven, nl hoe uit een zaadje, een stevig wortelgestel groeit die voeding geeft aan de ontwikkeling van een stevige stam met daarboven diverse vertakkingen en een kruin met een veelheid aan kleine twijgen.

We kunnen dus deze familie onderverdelen in vier verschillende niveau's, nl de wortelsde stammende hoofdtakken en tenslotte de kruin.
Klik hier om de structuur van deze familie te bekijken.

 

De wortels

De wortels van familie 4 worden gevormd door ene Jean Deceulenaere hij werd vermoedelijk geboren te Poperinge en overleed op 28/02/1763 in de gemeente Houtkerke. Jean Huwde Marie Goussens. Hij was meteen verantwoordelijk voor het ontstaan van generatie 10 van deze familie. Samen met zijn vrouw hadden zij drie nazaten die de familiegeschiedenis verderzetten, nl Jean, Pierre en Benoît.

 

De stammen

De stammen worden gevormd door de generaties 9, 8 en 7. 

 

De hoofdtakken

De hoofdtakken worden gevormd door de generaties 6, 5 en 4.

 

De kruin

Nu alle hoofdtakken gevormd zijn komen we aan de kruin. Deze bestaat uit de drie meest recente generaties, nl generaties 3, 2, 1.
Net zoals een kruin van een boom bestaat zij uit een uitgebreid stelsel van twijgen en bladeren, waarbij de bladeren de personen zijn die momenteel leven (zoals jij en ik) en de twijgen de paar generaties juist ervoor. 

Een overzicht hiervan geven zou te uitgebreid zijn, maar de gegevens zijn te consulteren in mijn database. Deze is beschikbaar via een link in de rechterkolom. Om toegang te verkrijgen tot deze database is een gebruikersnaam en een wachtwoord noodzakelijk. Je kan deze aanvragen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vergezeld van een motivatie voor toegang. (De regels van GDPR verplichten ons hiertoe)

Stamboom Ceulenaere familie 1

Familie 1 heeft als stamvader 'Ceulenaere Jean', geboren circa 1575 te Knesselare. Door de jaren heen hebben zijn...

Stamboom Ceulenaere familie 2

Familie 2 telt 10 generaties en heeft als stamvader ene 'Ceulenaere Joannes'. Zijn nazaten verspreidden zich...

Stamboom Ceulenaere familie 3

De leden van familie 3 leven en leefden uitsluitend in West-Vlaanderen. Ook zij hebben ene 'Ceulenaere Joannes' als...

Stamboom Ceulenaere familie 4

De gegevens van familie 4 gaan 10 generaties terug tot circa 1721 te Poperinge alwaar ene Jean Baptiste Deceulenaere...

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.