De leden van familie 3 leven en leefden uitsluitend in West-Vlaanderen. Ook zij hebben ene 'Ceulenaere Joannes' als stamvader. Joannes werd geboren op een nog onbekende plaats en datum. Hij huwde te Sijsele op 17 april 1739 met Anastasia Deloddere. Hun drie gekende kinderen werden tevens te Sijsele geboren. Deze familie telt 10 verschillende generaties.

Ik blijf geloven dat wanneer ik meer informatie zou vinden over de stamvader van deze familie ik aansluiting zou vinden met de gegevens van familie 1.

Om een ingewikkelde structuur van 13 verschillende generaties in een tijdsbestek van ruim 450 jaar eenvoudig uit te leggen gebruik ik graag een aanspreekbaar model. Daarvoor hoefde ik niet ver te zoeken. Het woord 'stamboom' bracht mij op het idee dat de natuur een mooi voorbeeld heeft gegeven, nl hoe uit een zaadje, een stevig wortelgestel groeit die voeding geeft aan de ontwikkeling van een stevige stam met daarboven diverse vertakkingen en een kruin met een veelheid aan kleine twijgen.

We kunnen dus deze familie onderverdelen in vier verschillende niveau's, nl de wortelsde stammende hoofdtakken en tenslotte de kruin.
Klik hier om de structuur van deze familie te bekijken.

 

De wortels

De wortels van deze familie worden gevormd één enkele generatie, nl generatie 10. Hierin huwde de stamvader, Joannes De Ceulenaere met Anastatia Deloddere. Zij leefden vermoedelijk in de gemeente  Sijsele rond de jaren 1753. Samen hadden zij drie kinderen, nl Petrus, Joannes en Laurentius. Petrus zette de familie verder.

 

De stammen

De stam wordt gevormd door generatie 9, 8 en 7. Telkens was er een Petrus die de familiegeschiedenis verderzette. Zij woonden in de gemeenten Sijsele, Lapscheure en Damme.

 

De hoofdtakken

Met de vorming van generatie 6 werd deze familie breder. Elodie Ceulenaere en Jacobus Ceulenaere zorgden voor nazaten die de familienaam verderzetten. Ook zij leefden te Damme. Deze hoofdtakken groeiden verder door in de volgende generaties(5 en 4).

De kruin

Nu alle hoofdtakken gevormd zijn komen we aan de kruin. Deze bestaat uit de drie meest recente generaties, nl generaties 3, 2, 1.
Net zoals een kruin van een boom bestaat zij uit een uitgebreid stelsel van twijgen en bladeren, waarbij de bladeren de personen zijn die momenteel leven (zoals jij en ik) en de twijgen de paar generaties juist ervoor. 

Een overzicht hiervan geven zou te uitgebreid zijn, maar de gegevens zijn te consulteren in mijn database. Deze is beschikbaar via een link in de rechterkolom. Om toegang te verkrijgen tot deze database is een gebruikersnaam en een wachtwoord noodzakelijk. Je kan deze aanvragen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vergezeld van een motivatie voor toegang. (De regels van GDPR verplichten ons hiertoe)

Stamboom Ceulenaere familie 1

Familie 1 heeft als stamvader 'Ceulenaere Jean', geboren circa 1575 te Knesselare. Door de jaren heen hebben zijn...

Stamboom Ceulenaere familie 2

Familie 2 telt 10 generaties en heeft als stamvader ene 'Ceulenaere Joannes'. Zijn nazaten verspreidden zich...

Stamboom Ceulenaere familie 3

De leden van familie 3 leven en leefden uitsluitend in West-Vlaanderen. Ook zij hebben ene 'Ceulenaere Joannes' als...

Stamboom Ceulenaere familie 4

De gegevens van familie 4 gaan 10 generaties terug tot circa 1721 te Poperinge alwaar ene Jean Baptiste Deceulenaere...

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.