Familie 2 telt 10 generaties en heeft als stamvader ene 'Ceulenaere Joannes'. Zijn nazaten verspreidden zich voornamelijk over de provincie West- en Oost-Vlaanderen.

Veel is van de stamvader  niet geweten, enkel het feit dat hij leefde in de periode om en bij de jaren 1700 en gehuwd is met 'Brabander Joanna. Zowel de geboorte-, huwelijks- als overlijdensdatum ontbreken. Hun namen komen dus enkel voor in de geboorteaktes van hun kinderen: Theresia, Anna-Maria en Guilielmus.

Ik blijf geloven dat wanneer ik meer informatie zou vinden over de stamvader van deze familie ik aansluiting zou vinden met de gegevens van familie 1.

Om een ingewikkelde structuur van 13 verschillende generaties in een tijdsbestek van ruim 450 jaar eenvoudig uit te leggen gebruik ik graag een aanspreekbaar model. Daarvoor hoefde ik niet ver te zoeken. Het woord 'stamboom' bracht mij op het idee dat de natuur een mooi voorbeeld heeft gegeven, nl hoe uit een zaadje, een stevig wortelgestel groeit die voeding geeft aan de ontwikkeling van een stevige stam met daarboven diverse vertakkingen en een kruin met een veelheid aan kleine twijgen.

We kunnen dus deze familie onderverdelen in vier verschillende niveau's, nl de wortelsde stammende hoofdtakken en tenslotte de kruin.

Klik hier om de structuur van deze familie te bekijken.

 

De wortels (17 de eeuw)

De oudste gegevens van deze familie bevatten enkel één generatie, nl generatie 10. Omdat nadere gegevens over deze Ceulenaere Joannes en zijn vrouw Joanna Brabander ontbreken blijft deze familie steken bij tiende generatie, maar ik blijf verder zoeken en hoop ooit aansluiting te vinden met de familie 1.

 

De stammen (18de eeuw)

Zoals hierboven vermeld vormen de generaties 9, 8 en 7 de stam van onze familie 2 - Ceulenaere.  Ceulenaere Guilielmus huwde Isabella Moens en was verantwoordelijk voor het vormen van twee verschillende stammen in generatie 8, nl:

  • Stam I
    Deze stam komt voort uit het huwelijk van Ceulenaere Joannes met Landuijt Anna.

  • Stam II
    Deze stam komt voort uit het huwelijk van Ceulenaere Jacobus met Stormens Barbara.

 

De hoofdtakken (19de eeuw - 20ste eeuw)

De generaties 6, 5 en 4 vormen samen de hoofdtakken van deze familie. Zij splitst zich op  in generatie 6 door het huwelijk van Guilielmus Ceulenaere met Octavie Denaet in het begin van de 20ste eeuw. Samen kregen zij tien kinderen waarvan er vijf de familiegeschiedenis verderzetten.

 

De kruin (20ste eeuw - heden)

Nu alle hoofdtakken gevormd zijn komen we aan de kruin. Deze bestaat uit de drie meest recente generaties, nl generaties 3, 2, 1.
Net zoals een kruin van een boom bestaat zij uit een uitgebreid stelsel van twijgen en bladeren, waarbij de bladeren de personen zijn die momenteel leven (zoals jij en ik) en de twijgen de paar generaties juist ervoor. 

Een overzicht hiervan geven zou te uitgebreid zijn, maar de gegevens zijn te consulteren in mijn database. Deze is beschikbaar via een link in de rechterkolom. Om toegang te verkrijgen tot deze database is een gebruikersnaam en een wachtwoord noodzakelijk. Je kan deze aanvragen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vergezeld van een motivatie voor toegang. (De regels van GDPR verplichten ons hiertoe)

Stamboom Ceulenaere familie 1

Familie 1 heeft als stamvader 'Ceulenaere Jean', geboren circa 1575 te Knesselare. Door de jaren heen hebben zijn...

Stamboom Ceulenaere familie 2

Familie 2 telt 10 generaties en heeft als stamvader ene 'Ceulenaere Joannes'. Zijn nazaten verspreidden zich...

Stamboom Ceulenaere familie 3

De leden van familie 3 leven en leefden uitsluitend in West-Vlaanderen. Ook zij hebben ene 'Ceulenaere Joannes' als...

Stamboom Ceulenaere familie 4

De gegevens van familie 4 gaan 10 generaties terug tot circa 1721 te Poperinge alwaar ene Jean Baptiste Deceulenaere...

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.